Al vanaf dat Alma een klein meisje was, droomde ze ervan haar paarden aan huis te houden. Deze droom kwam uit in mei 2019, toen zij samen met Rico Hoeve Hollemare kocht, waar de ruimte en faciliteiten voor het houden van paarden aan huis beschikbaar zijn.

In de regio kun je heerlijk buiten rijden, maar ook recreatiegebied Brielse Maas en de Bernisse liggen op korte afstand van onze stal. Natuurlijk kun je in onze goed onderhouden buitenbaan ook lekker trainen.

De stal is een zelfservice stal, met in de zomermaanden 24/7 weidegang. De paarden staan bij ons op vlas. Tegen betaling kun je bij ons ook je trailer of menwagen stallen.

Weide, rijbak en daarachter de stallen

Stal

Onze kleinschalige privéstal ligt in een prachtig natuurgebied met vele uitrijmogelijkheden. Stalling is op basis van zelfservice. Dat betekent dat je zelf voor je paard zorgt, zijn box uitmest en er zelf voor zorgt dat je paard buiten/binnen komt. Ook hooi geef je zelf, in een hooinet of andere slowfeeder.

Stallen

We hebben ruime boxen met tussenwanden met tralies ter bevordering van sociaal contact tussen paarden. Bij elke stal hoort een grote zadelkast met elektronisch slot, waar je al je spullen in kunt opbergen. Ook krijg je een voerkist in bruikleen waarin je eigen voer kunt bewaren. Deze voerkisten staan in een aparte ruimte.

De zadelkasten zijn elektronisch beveiligd

Onze buitenbak is goed onderhouden en verlicht, waardoor je ook ‘s avonds (tot 21.00 uur) kunt rijden. In overleg kun je in deze bak lessen, je bent vrij in je keuze voor instructie.

De rijbaan is goed onderhouden en ‘s winters verlicht

Daarnaast bieden wij:

  • Een voerbeurt per dag voor basisbrok. In de ochtend, middag en avond controleren wij of je slowfeeder nog ruwvoer bevat. Is dit niet zo, dan voeren we ruwvoer bij.
  • Vrije keuze in hoefsmid en instructie.
  • Tweemaal per jaar mogelijkheid om aan te sluiten bij gezamenlijke enting (kosten voor paardeneigenaar).
  • Eenmaal per jaar mogelijkheid om aan te sluiten bij gezamenlijke tandartscontrole/-behandeling (kosten voor paardeneigenaar).
  • Alle paarden worden door ons tweemaal per jaar ontwormt (kosten voor paardeneigenaar).
  • Mogelijkheid om eigen voer te bestellen bij ons.

Weidegang

Paarden kunnen bij ons gemiddeld 5 maanden per jaar op de wei (mei tot oktober, waarbij de start en einde van het weideseizoen afhankelijk zijn van de weersomstandigheden) in gescheiden ruinen- en merriekuddes. Aan het begin van het seizoen bouwen we de weidegang op om de overgang van hooi naar vers gras soepel te laten verlopen. Na een opbouwperiode gaan alle paarden dag en nacht naar buiten. 

Wij bieden bewust geen jaarrond weidegang, omdat wij de kwaliteit van de weide willen kunnen waarborgen. Door de weide in het winterseizoen tijdig te sluiten kunnen we onze weides goed houden, zodat de meeste paarden in de zomer niet hoeven worden bijgevoerd maar voldoende hebben aan het verse gras. Weides die in de winter ernstig vertrapt worden zijn ook in de zomer van mindere kwaliteit. Bovendien geven de meeste paarden in het natte seizoen zonder vers gras duidelijk aan dat zij behoefte hebben aan bijvoeren.

In de wintermaanden kunnen de paarden overdag enkele uren naar buiten in onze ruime paddocks. Wij hebben geen buitenzetservice. Wel is er een groep pensionklanten die samen een paddockrooster verzorgt, waarbij het buiten zetten en binnenhalen van de paarden wordt in onderling overleg door pensionklanten zelf geregeld wordt.

Paddock
We hebben zes paddocks

Stalstrooisel

Onze paarden staan op vlas. Dit kun je via ons vooraf inkopen. Gemiddeld verbruiken paarden ongeveer 1 baal vlas per week. Natuurlijk is het ene paard schoner dan het andere paard, dus kan dit verbruik verschillen per paard.

Onze paarden staan op vlas

Voer

Wij stellen onbeperkt ruwvoer (voordroog verpakt in plastic) beschikbaar. Dit voer je zelf in een hooinet of andere slowfeeder zodat je paard voldoende hooi heeft tot de volgende keer dat je komt. ‘s Middags krijgen de paarden ook een schep basisbrok. Als je jouw paard ander voer wilt geven kunnen wij dat ook voeren, als je het klaar zet. Heeft je paard medicatie nodig? Dat geven wij ook.

Wij stellen voor elke stal een voerton beschikbaar in een apart voerhok, deze voerton krijg je van ons in bruikleen. Hierin kun je je eigen voer bewaren, zodat dit geen ruimte inneemt in je zadelkast.

Voerbakken in eigen ruimte
Per stal krijg je van ons een voerton in bruikleen om je eigen voer in te bewaren