Al vanaf dat Alma een klein meisje was, droomde ze ervan haar paarden aan huis te houden. Deze droom kwam uit in mei 2019, toen zij samen met Rico Hoeve Hollemare kocht, waar de ruimte en faciliteiten voor het houden van paarden aan huis beschikbaar zijn. Naast hun eigen paarden, zijn er een paar stallen beschikbaar voor andere paarden. De stal is een doe-het-zelf stal, met in de zomermaanden 24/7 weidegang. De paarden staan bij ons op vlas. In de stalprijs is onder andere inbegrepen driemaal daags voeren van je paard. Tegen betaling kun je bij ons ook je trailer of menwagen stallen.

Weide, rijbak en daarachter de stallen

Stal

Onze kleinschalige privéstal ligt in een prachtig natuurgebied met vele uitrijmogelijkheden. Stalling is op basis van doe-het-zelf. Dat betekent dat je zelf voor je paard zorgt, zijn box uitmest en er zelf voor zorgt dat je paard buiten/binnen komt.

Stallen

We hebben ruime boxen met tussenwanden met tralies ter bevordering van sociaal contact tussen paarden. Bij elke stal hoort een grote zadelkast met digitaal slot, waar je al je spullen in kunt opbergen. Ook krijg je een voerkist in bruikleen waarin je eigen voer kunt bewaren. Deze voerkisten staan in een aparte ruimte.

De zadelkasten zijn elektronisch beveiligd

Onze buitenbak is goed onderhouden en verlicht, waardoor je ook ‘s avonds (tot 21.00 uur) kunt rijden. In overleg kun je in deze bak lessen, je bent vrij in je keuze voor instructie.

De rijbaan is goed onderhouden en ‘s winters verlicht

Daarnaast bieden wij:

  • Drie voerbeurten per dag (ochtend, middag en avond ruim ruwvoer, in de middag ook basisbrok)
  • Vrije keuze in hoefsmid en instructie
  • Tweemaal per jaar mogelijkheid om aan te sluiten bij gezamenlijke enting (kosten voor paardeneigenaar)
  • Eenmaal per jaar mogelijkheid om aan te sluiten bij gezamenlijke tandartscontrole/-behandeling (kosten voor paardeneigenaar)
  • Alle paarden worden door ons tweemaal per jaar ontwormt (kosten voor paardeneigenaar)
  • Mogelijkheid om eigen voer te bestellen bij ons

Weidegang

Paarden kunnen bij ons gemiddeld 5 maanden per jaar op de wei (mei tot oktober, afhankelijk van de weersomstandigheden) in gescheiden ruinen- en merriekuddes.  Zodra het weer dit toelaat zelfs 24/7. Wij bieden bewust geen jaarrond weidegang, omdat wij de kwaliteit van de weidegang willen kunnen waarborgen. Door de weide in het winterseizoen tijdig te sluiten kunnen we onze weides goed houden, zodat de meeste paarden in de zomer niet hoeven worden bijgevoerd maar voldoende hebben aan het verse gras, dat wij regelmatig met een speciale paardenmix inzaaien. Weides die in de winter ernstig vertrapt worden zijn ook in de zomer van mindere kwaliteit. Bovendien leert de ervaring ons dat de meeste paarden in het natte seizoen zonder vers gras duidelijk aangeven dat het genoeg is en dat zij behoefte hebben aan bijvoeren.

In de wintermaanden kunnen de paarden overdag enkele uren naar buiten in onze ruime paddocks. 

Paddock
We hebben meerdere paddocks

Stalstrooisel

Onze paarden staan op vlas. Dit kun je via ons vooraf inkopen. Gemiddeld verbruiken paarden ongeveer 1 baal vlas per week. Natuurlijk is het ene paard schoner dan het andere paard dus kan dit verbruik verschillen per paard.

Onze paarden staan op vlas

Voer

Wij voeren de paarden driemaal per dag een ruime hoeveelheid goede kwaliteit voordroog en ‘s middags een basisbrok. Als je jouw paard ander voer wilt geven kunnen wij dat ook voeren, als je het klaar zet. Heeft je paard medicatie nodig? Dat geven wij ook.

Voerbakken in eigen ruimte
Per stal krijg je van ons een bak in bruikleen om je eigen voer in te bewaren